Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Φταίς;







Είσαι νέα ωραία και δυστυχής. Μαραζώνεις για τον έρωτα του και αναρωτιέσαι, που είναι τα λάθη σου. Προσφιλής τακτική των γυναικών. Αυτοανάλυση, αυτομαστίγωση.

Φταίς που έφυγε.

Φταίς που έμεινε

Φταίς που δεν βρήκε την ευτυχία μαζί σου. 

Φταίς που δεν ήσουν αρκετά όμορφη για να μην κοιτάει άλλες.. 
Πάντα θα κοιτάει άλλες είναι must για τον ανδρισμό του. 

Φταίς που γκρίνιαζες όταν εκείνος αδιαφορούσε για εσένα…. 
Και τι να κάνεις, όταν του λες τι νιώθεις και εκείνος κοιτάει αποβλακωμένος τηλεόραση;

Φταίς γιατί όταν έλεγε ψέματα τον καταλάβαινες. 
Συγνώμη που δεν είσαι ηλίθια....

Φταίς για τα κιλά της εγκυμοσύνης που κουβαλάς ακόμα. 
Αν τον ενοχλούσε ας μην σου έλεγε: "εγώ σ΄ αγαπώ και έτσι", κάθε φορά που άδειαζες το ψυγείο.

Φταίς που οι ατέλειωτες υποχρεώσεις σε έχουν κάνει τρελή. 
Καλά, μια μέρα να πάρει την θέση σου, θα πέσει στο κρεβάτι για ένα χρόνο!

Φταίς που δεν είσαι δίμετρη Ρωσίδα. 
Όταν σε παντρεύτηκε δεν είδε ότι ήσουν 1.60;

Φταίς που η μαμά του δεν σ’ αγαπάει. 
Μην σκας, καμία δεν θα σε αγαπούσε. 

Φταίς που δεν υποτάσσεσαι και δεν τρέχεις από πίσω του. 
Δεν ψάχνει για γυναίκα αλλά για σκυλάκι. Αυτό θα γίνεις;

Φταίς που ενώ εσύ θέλεις να πετάξεις εκείνος κόλλησε στη γη. 
Δεν φτάνει που βαριέται να κουνήσει, πρέπει να χαντακώσει και εσένα.

Φταίς γιατί είσαι ποθητή για άλλους αλλά όχι για αυτόν. 
Α, δεν το ξέρεις; το κέρατο είναι προνόμιο των ανδρών! 

Φταίς γιατί είσαι δυνατή και μπορείς και χωρίς αυτόν. 
Ακόμα και αν αυτός σε άφησε, ένα όνειρο έχει: "Ανεπανάληπτος να μείνει στη ζωή σου".

Φταίς γιατί έχεις όνειρα και φιλοδοξίες. 
Ντροπή! Γυναίκα πετυχημένη; ο φόβος και ο τρόμος!

Φταίς, φταίς,

Φταίς για όλα

Φταίς, πάνω από όλα για ένα.

Φταίς που τον άφησες να σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ φταίς!!

Είσαι μοναδική. Χοντρή, αδύνατη, όμορφη, λιγότερο ωραία, έξυπνη, αφελής πάνω από όλα είσαι μοναδική. Δεν σε θέλει αυτός οκ κλάψε, σπάσε, μέθυσε κάνε ότι θέλεις αλλά βάλε X κάποια στιγμή και προχώρα.
Σήκω χόρεψε, στολίσου, βγες έξω, πήγαινε για ποτό, φλέρταρε, ζήσε και άσε τα άλλα πίσω σου.
Και αν αυτός δεν μπόρεσε να σ’ αγαπήσει κάποιος άλλος σε περιμένει……

13 σχόλια:

  1. Τόσο "εγώ" μαζεμένο!!!
    Φταις, για όλο το "εγώ" σου, που βγαίνει ατσαλάκωτο μετά από τόσες αράδες..
    Φταις, που έγιναν τόσα, αλλά τα άφησες να συμβούν κι ας ήταν τόσο μάπας..
    Μα πραγματικά, ήσουν με κάποιον τέτοιον, και δεν φταις???

    Ειδικά αν ήδη στοίχειωσες το μέλλον σου...
    (...και του μέλλοντος φυγείν αδύνατον!!)
    πάλι εσύ φταις....

    Αλήθεια όμως, ξέρεις γιατί φταις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φταιω που δεν καταλαβες οτι ολα αυτα δεν αφορούν σε μια περιπτωση! Αυτο δεν θα ηταν σχεση θα ηταν σχιζοφρένεια! Καθε φταις ειναι και αλλη γυναικα! φταιω το ομολογώ μηπως ομως φταις και εσυ φιλε μου? Χαχαχα

      Διαγραφή
  2. Μα ούτε εγώ αναφέρομαι σε μια συγκεκριμένη.... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ας μιλήσουμε σοβαρά. Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις όλοι ξέρουμε ότι και οι δύο έχουν ευθύνες για την κακή κατάληξη μιας σχέσης. Η ανάλυση όμως του κάθετι είναι χαρακτηριστικό των γυναικών. Αυτό που με ενδιαφέρει να τονίσω (και όχι να τις απαλλάξω από τις όποιες ευθύνες τους) είναι πρώτον ότι δεν μπορείς για τα πιο τρελά πράγματα να κατηγορείς τον εαυτό σου και δεύτερον ότι από ένα σημείο και μετά γίνεται τιμωρία. Ο επίλογος είναι το ζητούμενο!

      Διαγραφή
  3. Με όσα προηγήθηκαν, και τόσα "κατηγορώ-το-δυνατό-φύλλο",
    μάλλον με αποστολή αυτοκτονίας μοιάζει για την όποια αποφασίσει να βρει τον επόμενο που περιμένει!!! Το άρθρο είναι καταφανής επίθεση στο αντρικό φύλλο!!
    Είναι περισσότερο από δεδομένο πως "και οι δύο φταίνε", όμως δεν είδαμε καμία μομφή προς "αυτήν"! Μόνο ο επίλογος το σώζει, με το πώς θα ξεπεράσει και πώς θα προχωρήσει, όμως αυτό είναι ΚΟΙΝΟ (και γι'αυτόν, και γι'αυτήν).
    Ίσως αύριο δω (δούμε) μια πιο σφαιρική τοποθέτηση και ίση αντιμετώπιση, κάτι πιο δίκαιο προς όλους και για όλους, για την ώρα πάντως δεν αλλάζω την αρχική μου εντύπωση πως βλέπουμε ένα "φεμινιστικό συγχωροχάρτι" που απευθύνεται σε κοριτσάκια :)

    http://www.youtube.com/watch?v=04oEsIh_8EE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα κείμενο χαλαρό που μέσα από την υπερβολή ακροβατεί μεταξύ αστείου και σοβαρού. Ο σκεπτόμενος άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα οφείλει να αναζητεί τα λάθη του. Υποθέτω ότι στόχος όλων είναι η αυτοβελτίωση ή τουλάχιστον πρέπει να είναι. Αφού λοιπόν συμβεί αυτό προχωράς στην επόμενη σχέση. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Πόσο εύκολα το πετυχαίνουμε; Πόσες φορές δεν κολλάμε σε μια σχέση τελειωμένη; Σε αυτές τις στιγμές τα απλά αυτονόητα συχνά δεν γίνονται αντιληπτά. Είναι το συναίσθημα που μας μπερδεύει και τότε μπορεί να κατηγορήσεις τον εαυτό σου ακόμα και για τα πιο απίθανα. Δεν έχεις ακούσει ποτέ μια γυναίκα να λέει: «δεν είμαι τόσο ωραία όσο θα ήθελε;»
      Σε αυτές τις στιγμές λοιπόν ναι μπορεί να συμπεριφέρεται σαν ανόητο κοριτσάκι . Για αυτό δεν με ενοχλεί το σχόλιο σου. Κατά την γνώμη μου, όταν ο άνθρωπος λυγίζει θέλει κατανόηση και συγχωροχάρτι μέχρι να ορθοποδήσει και να δει μακριά από την συναισθηματική του φόρτιση.

      Διαγραφή
    2. beauty is in the eye of the beholder...
      χαλαρό, σοβαρό, επίθεση ή χαβαλές, με καλύπτει απόλυτα η λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ που τέθηκε πλέον στο τραπέζι των "διαπραγματεύσεων"! Είναι τόσο διαφορετική και αλλάζει το ύφος του κειμένου (σε σχέση πάντα και μόνο με την δική μου οπτική)
      Συμφωνώ λοιπόν! Και πάμε στον επόμενο!! :)

      Διαγραφή
  4. Όλοι όσοι έχουμε κάνει, τουλάχιστον μία πολύχρονη σχέση καταλαβαίνουμε μια χαρά ότι απευθύνετε σε προσωπικότητες και όχι σε φύλα! Σε καμία περίπτωση δεν πίστεψα ότι κουβαλάμε "εκ γενετής" χαρακτηριστικά, καλά ή άσχημα. Αυτά είναι ΠΑΝΤΑ κοινωνικά και δημιουργούνται από τον τρόπο που μας μεγαλώνουν.
    Αντι να "εκλογικεύεις" Ανώνυμε και να υπεραναλύεις τη ζωή και τον έρωτα προσπάθησε να τα νιώσεις βαθιά μέσα σου. Σίγουρα μετά θα καταλάβεις καλύτερα "ότι φταις" που δεν ήσουν ο εαυτός σου μαζί της. Αν δεν της είπες "όχι αγάπη μου δε θέλω να φάω από το γλυκό σου, δεν μου αρέσουν τα γλυκά" και συγνώμη που δεν έχω τα χρήματα για να πάμε στην Ικαρία φέτος. Συγνώμη που δε σου φτάνω αλλά το ήξερες όταν με γνώρισες ότι είμαι λίγο Μποέμ και όχι Yiappy για να έχουμε 2 TV στο σπίτι μας. Όσο δεν είσαι (είμαι) ο εαυτός σου θα προσελκύσεις πάντα το "λάθος" κορίτσι. Εκείνο που δε θα κουμπώνετε με τίποτα.
    Ακούγοντε απλοϊκά όλα αυτά και σίγουρα "είναι και δεν είναι", όπως άλλωστε και ο Έρωτας (και οι σχέσεις).
    Αν δε σταματήσεις "Ανώνυμε" να πηγαίνεις by the book, δε θα μπορέσεις να καταλάβεις, γιατί δεν υπάρχει manual. Είστε μόνοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...για τον ανδρισμό του
    ...αποβλακωμένος
    ...τον καταλάβαινες.
    ...Αν τον ενοχλούσε
    ...σε έχουν κάνει τρελή
    ...δεν είσαι δίμετρη
    ...που η μαμά του
    ...από πίσω του.
    ...εκείνος κόλλησε
    ...όχι για αυτόν.
    ...και χωρίς αυτόν.
    ...που τον άφησες

    Κάποια μόνο. Όσα μπόρεσα...
    Εσείς αν βλέπετε προσωπικότητες εδώ μέσα, και όχι φύλλα (φύλλΟ!!), τότε αιτούμαι από την οικοδεσπότη να διαγράψει όλα μου τα σχόλια!!!

    [quote: ... με καλύπτει απόλυτα η λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ που τέθηκε πλέον στο τραπέζι των "διαπραγματεύσεων"! Είναι τόσο διαφορετική και αλλάζει το ύφος του κειμένου ...]
    Αν με αυτό φαίνεται ότι προσδιορίζω τις ιδιαιτερότητες καθενός με βάση το φύλλο (και όχι την ανθρώπινη υπόσταση) τότε παραδέχομαι ότι έσφαλλα!! (να αιτηθώ εκ νέου την διαγραφή των σχολίων μου??)
    Εκλογίκευση,δεν είναι η "εξ'ίσου" κατανομή ευθυνών στους δύο που συμμετέχουν σε μία σχέση?? Υπεραπλούστευση είναι να "κατηγορήσω" την οικοδεσπότη, περί μονόπλευρης απόδοσης ευθύνης στο ανδρικό φύλλο??
    Το πώς εγώ βιώνω και νιώθω τον έρωτα, βαθιά ή ρηχά, είναι δικό μου θέμα! Το αν εσείς επιθυμείτε να αποδεχθείτε την "σεξιστική επίθεση" της οικοδεσπότου, αραδιάζοντας υποθετικές συγγνώμες στο έτερον ήμισυ, δικαίωμά σας! Είπα εγώ ότι ο άνδρας είναι ανεύθυνος? Ή πρέπει με κάτω τα χέρια να αποδεχθώ ότι αυτΟΣ φταίει (μόνο)???
    Πόσο μάλλον, όταν (σοβαρεύοντας), η οικοδεσπότης μίλησε τελικά για ΑΝΘΡΩΠΟ.. ασχέτως φύλλων!!
    ΑΥΤΗ ήταν η ένσταση μου, και όχι να πω ότι είναι ΑΘΩΟΣ Vs ΕΝΟΧΗΣ!!
    Κι ένα τελευταίο: Μετά λύπης μου, υπάρχει το by the book.. Αυτό που τόσην ώρα προσπαθείτε να υποδείξετε, φευ με λάθος τρόπο όμως!!
    Κάποια βασικά κεφάλαια του βιβλίου??
    Αυτογνωσία!!
    Σεβασμος!!
    Αμοιβαιότητα!!
    Ειλικρίνεια!!
    Διάθεση!!
    Έρωτας!!!

    Ναι.. Είμαστε μόνοι μας!!! Κάποιοι, ευτυχώς, κατ'επιλογήν!!!!

    Ευχαριστώ Χριστίνα Κατσαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν να διευκρινήσω σε όσους διαβάζουν ότι δεν μου αρέσει η ανωνυμία. πιθανότατα να μην απαντούσα σε κάποιο σχόλιο με υπογραφή "ανώνυμος". Ο συγκεκριμένος όμως ανώνυμος με ενημέρωσε επώνυμα οπότε για αυτο συνεχίζω. Για το μόνο πράγμα που δεν θα μπορούσε να με κατηγορήσει κανείς είναι για σεξιστική επίθεση! πολλές φορές μέσα στο fb έχω γράψει ύμνους για τους άνδρες. Διάβασε, το "ο μπαμπάς είναι εδώ" δες παλιές αναρτήσεις μου και θα καταλάβεις. Αν έγραφα ένα δοκίμιο ή ένα βιβλίο θα είχες κάθε δίκιο να πεις ότι είναι μονόπλευρη η αντιμετώπιση μου κ.λ.π. Σαφώς και μιλάω για άνθρωπο. Απλά κοιτάει στον καθρέπτη και βλέπει μια γυναίκα. μπορεί να δει και έναν άνδρα και να αντικαταστήσει π.χ. την φράση με τη Ρωσίδα με ένα Ρώσο δίμετρο! Ίσως την άλλη φορά μιλήσω μόνο για τον άνδρα. Δεν θα βρει κανείς μέσα από ένα "χαλαρό" κείμενο εμπνευσμένο από φίλες, απαντήσεις και ευθύνες. Απλά να ρήξει μια ματιά μέσα σε όλα αυτά μήπως δει κάτι δικό του για να χαμογελάσει, να προβληματιστεί ή ότι άλλο του βγει. Με τον Γιώργο Σαβάκη θα συμφωνήσω σε πολλά, και τον ευχαριστώ πολύ που μπήκε στον κόπο και σχολίασε. Πάνω από όλα θα σταθώ στη λέξη νιώσε! Έτσι πιστεύω και εγώ Γιώργο. Έναν άνθρωπο τον γνωρίζουμε μόνο όταν τον νιώσουμε. Έτσι και ο έρωτας δεν αναλύεται απλά τον νιώθεις μέσα σου βαθιά!

      Διαγραφή
    2. Αλίμονο! Σε αυτό το θέμα, αυτό συζητάμε!!
      Αν πάμε σε άλλα θέματα παλαιότερα, πολύ ευχαρίστως να συζητήσουμε κι εκείνα!
      Βρε παιδιά...
      Σε ένα άρθρο όπως αυτό, δεν κρίνεται ο αρθρογράφος!!
      [.. Για το μόνο πράγμα που δεν θα μπορούσε να με κατηγορήσει κανείς..]αναφέρεις...
      Δεν ΣΕ κατηγορώ!! Προς θεού! Για το ύφος του άρθρου γίνεται η συζήτηση, και η αντιπαράθεση! Η μοναδική διαφορά ήταν η αρχική μου εντύπωση περί βολών κατά του ανδρικού φύλλο, το οποίο στη συνέχεια μπήκε -απο όλους- στη σωστή του διάσταση, και για εμένα έληξε εκεί!

      Δεν ωφελούν περαιτέρω ανταπαντήσεις! Αναμασούμε τα ίδια..
      Η δε ανωνυμία μου απλά προέκυψε :)

      Μπουμπόνας Γιώργος

      Διαγραφή
  6. Η ζωή είναι δική σου όπως και οι αποφάσεις. Αρα φταις. Η αγάπη δεν είναι άλλοθι. Μονο η άγνοια είναι αλλά για πόσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή