Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

επιστροφή στη πραγματικότητα.



                 Εδώ και πολύ καιρό προσπαθώ να γράψω αυτό το κείμενο. Σβήνω γράφω τίποτα δεν με ευχαριστεί. Βγάζω θυμό, αποστροφή και πελαγοδρομώ μέσα σε σκέψεις και εικόνες. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος που ζω στον περίεργο χώρο του fb. Αναζητώ τις αλήθειες του και πολλές φορές, πέφτω με τα μούτρα πάνω τους και τα σπάω. Πάντα πίστευα ότι η γνώση πληγώνει και η άγνοια σκοτώνει! Οι τρύπες του, οι έξυπνες παγίδες του, δεν είναι πια μυστικό. 
              Στέκεται ξεδιάντροπα, προκλητικά μπροστά μου και φωνάζει: «Υπάρχω για να σας εκθέτω. Κρύβω καλά ανασφάλειες, συμπλέγματα και πάνω από όλα, βάζω τους ανθρώπους να ζουν στην ψευδαίσθηση ότι ζουν καταστάσεις χωρίς να τις ζουν!!!»
             Κοίτα θα μου πεις, αυτός είναι ο έρωτας μου! Αλήθεια; Ποια αγάπη είναι αυτή που γεννιέται και πεθαίνει με δύο τραγουδάκια και δύο αναρτήσεις; Ποιος έρωτας ξεδιψά με φωτογραφίες και μηνύματα; Ούτε καν την φωνή σου δεν αντέχει αυτός ο έρωτας. Το άγγιγμα σου τη ματιά σου!
Ζεις λες. Αγαπάς, χωρίζεις, απελπίζεσαι, ονειρεύεσαι, μοιράζεσαι, συμπονάς. Αλήθεια;
Ποια φιλία ανθίζει με υπεκφυγές και ψέματα;
            Η φυλακή της δύναμης σου είναι. Σ’ εγκλωβίσει μέσα σε εικονικές σχέσεις και δεν σε αφήνει να βγεις έξω να ζήσεις.  Δύναμη είναι ν’ αντιμετωπίσεις αυτά που φοβάσαι. Να πλησιάσεις την γυναίκα που κάθεται απέναντι σου στο μπαράκι και να ρισκάρεις να σε απορρίψει. Να δεχτείς να συναντήσεις τον άνδρα που μιλάς μήνες μαζί του και ας μην είσαι το μοντέλο που ονειρεύτηκε.
Να αποδεχθείς ότι το αντικείμενο του πόθου σου δεν σε θέλει και να προχωρήσεις παρακάτω.
Είναι εύκολα τα ψέματα εδώ. Με ένα τίποτα μπορείς να μεταμορφώσεις την άμαξα σε κολοκύθα. Όλα είναι δυνατά και όλους μπορείς να ξεγελάσεις εδώ μέσα εκτός από έναν. Αυτόν που κρύβεται πίσω από την οθόνη του δικού σου υπολογιστή. Τον εαυτό σου!
 Αργά ή γρήγορα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις. Πάντα ήμουν επιρρεπής στις καταχρήσεις.
Ο φωτεινός μου άγγελός όμως που λέγεται, δημιουργία, είναι δίπλα μου.
Φεύγω, σήμερα το βράδυ δεν θα κάτσω μέσα. Θα πάω για ποτό, θα χορέψω, θα αγγίξω, θα ξαναβρώ αυτό που εδώ έχασα. Την πραγματικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου