Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

καλό...κακό


Καλό....κακό!
-Τι πάλι θα μιλήσουμε για το καλό και το κακό;  Πω πω, με έχεις κουράσει. Καταρχήν ποιος νοιάζεται; Και έπειτα πιστεύεις ότι θα καταλήξει πουθενά αυτή η συζήτηση; Άσε που το να αραδιάσεις πέντε έξι θεωρίες είναι εύκολο και θα μπλέξουμε πάλι σε αμπελοφιλοσοφίες και σταθερές αμετακίνητες θέσεις, που κλωσούν τα ίδια και τα ίδια.
-Εσύ είσαι το καλό, και ο άλλος το κακό!
-Εγώ καλό; Είναι σίγουρο αυτό;
-Τι δεν είναι;
-Όχι βέβαια ποιος είναι μόνο άγγελός ή μόνο διάβολος..Όλοι είμαστε και τα δύο!
-όλοι; και ό άλλος;  Χαχαχα θέλεις να πεις ότι μπορεί να είναι και καλός;;;;
μα βέβαια κάπου βαθιά…. πολύ βαθιά, αν σκάψεις θα βρεις έναν άγγελο!
-Είσαι σοβαρή τώρα;
-Γιατί;
-Ξέρεις ποιά είναι η πλάκα; Οι κακοί πιστεύουν ότι οι καλοί προσποιούνται και οι καλοί ότι πίσω από την κακία κρύβεται καλοσύνη!!!!!!!!!
-Λες να μην είναι έτσι;
-Θα σου πω μόνο ένα πράγμα: Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε!!!!!!!!!
-Εκεί καλή μου κρύβεται όλη η αλήθεια της πραγματικότητας. Στην υποκειμενικότητα! Ο καθένας στηρίζει τα πιστεύω του, σε αυτές τις θεωρίες που το βολεύουν! Ακόμα και η εικόνα που έχουμε για τον άλλον, πολλές φορές είναι η προβολή των δικών μας προσδοκιών ή απωθημένων! Ξέρεις πόσοι καλοί φαίνονται στα μάτια μας κακοί όταν θέλουμε να πειστούμε ότι δεν αξίζουν; Όταν πρέπει να τους υποτιμήσουμε για να αντέξουμε την δική μας υστέρηση; Ποιός αποδέχεται την κακία του ανθρώπου που αγαπά; Όλοι το πρώτο πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε άλλοθι και να ανατρέξουμε στη ψυχολογία, για να πιστοποιήσουμε την καλή φύση, που απλά ενήργησε άσχημα!
-Το νόημα ξέρεις ποιο είναι;
Αυτό που λέει ο ινδιάνικος μύθος. Ποιος από τα δύο λύκους νικάει, αναφερόμενος στην μάχη του καλού και του κακού μέσα μας;;
Αυτός που ταΐζουμε! Όταν θέλεις να είσαι καλός καλλιεργείς την καλοσύνη γιατί πολύ απλά αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Να αντέξεις την ύπαρξη σου. Να βλέπεις χαρούμενα τα πρόσωπα που αγαπάς! Γνωρίζεις την σκοτεινή πλευρά σου, την αποδέχεσαι και προσπαθείς να της επιβληθείς . Δηλαδή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα επιλογή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου